IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мег Уитман напуска шефското място в eBay

Компанията обяви 53% ръст в печалбата си за последното тримесечие до 531 млн. долара

09:17 | 24.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мег Уитман. Снимка: eBay.pl
Мег Уитман. Снимка: eBay.pl

Американската група eBay обяви промяна в ръководството си, предаде АФП. В края на март се очаква настоящият изпълнителен директор на компанията Мег Уитман да напусне поста си.

Уитман, която бе начело на множество класации за мениджъри, включително тази на Fortune за най-влиятелна бизнес дама в Америка, ръководи eBay през последните десет години.

Постът й ще бъде поет от 47-годишния Джон Донахю, президент на отдел Пазарни сегменти в групата. Уитман е назначила на тази позиция Донахю през 2004 г., като преди това той е оглавявал консултантската фирма Bain & Company, в която двамата са работели заедно.

Играл в баскетболния отбор на колежа си, Донахю е известен в eBay с това, че идва на работа преди 7 сутринта, за да посети спортната зала на компанията, с което се зареждал за интензивната си 75-часова работна седмица.

Вчера от eBay обявиха още, че са завършили годината с ръст от 53% в чистата си печалба за четвъртото тримесечие. За последните три месеца на 2007 г. печалбата на eBay е нараснала до 531 млн. долара, като печалбата на акция възлиза на 45 цента, или над очакванията на анализаторите за 41 цента на брой. Приходите от продажби са се увеличили със 17% на годишна база до 2,18 млрд. долара.

За цялата 2007 г. обаче нетната печалба на компанията намалява с 69% до 349 млн. долара заради извънредни разходи от 1,39 млрд. долара през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още