IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Открива се Световният икономически форум в Давос

Основна тема на разговорите на бизнес елита ще бъде световната финансова криза

10:41 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Открива се Световният икономически форум в Давос
На Световния икономически форум в Давос (Швейцария), който се открива днес и ще продължи до 27 януари, ще присъстват над 2500 високопоставени участници от 88 страни в света, съобщава Итар-Тасс. Между участниците ще бъдат 27 държавни глави и премиери, 113 министри, представители на водещи международни организации и видни обществени деятели от цял свят. Тазгодишният девиз на форума е: „Силата на иновационното сътрудничество”.

Световното бизнес общество ще бъде представено на форума от 1370 ръководители на едни от най-големите компании в света, в това число 74 (от първите 100 според класациите на престижни икономически издания) международни корпорации.

По предварителна информация основната тема на разговорите на бизнес елита ще бъде световната финансова криза и нейното преодоляване, както и възможното забавяне на темповете на развитие на световната икономика. Предвижда се още да бъдат обсъждани важни геополитически въпроси, развитието на бизнеса като цяло, въпроси от областта на науката и технологиите.

По думите на основателя на форума Клаус Шваб „сегашните дискусии в Давос ще касаят основно икономическите изпитания, през които преминаваме – последствията от ипотечната криза, преразпределението на капиталите от потребителите на енергия към нейните износители, инфлационните тенденции”.

Участници в Световния икономически форум припомнят, че миналогодишният, за разлика от сегашния, се е провел на фона на общия оптимизъм на основание на увереността в силата на световната икономика и добрите перспективи за ръста на корпоративния сектор.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още