IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола регистрира силен спад

Вчера стана ясно, че продажбите на бензиностанциите в САЩ през декември са намалели с 1,7 на сто

09:10 | 16.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола регистрира силен спад
Цената на петрола отстъпи по време на борсовата сесия в САЩ, след като продажбите на дребно в страната през декември отбелязаха изненадващ спад. От публикуваните вчера от Министерството на търговията данни стана ясно, че продажбите на бензиностанциите са намалели с 1,7 на сто, а като цяло за всички сектори са спаднали с 0,4 на сто.

Това доведе до опасения, че евентуалното изпадане на САЩ в рецесия ще доведе до спад в търсенето на петрол и февруарските фючърси поевтиняха с цели 2,4 на сто (2,30 долара) до 91,90 долара за барел, което е най-ниската цена на затваряне от 20 декември насам.

Впоследствие по време на електронната търговия котировките загубиха още 57 цента и в азиатската търговия суровината се търгува по 91,33 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера февруарските контракти за петрол от сорта Брент отстъпиха с 2,1 на сто (1,94 долара) до 90,98 долара за барел. На електронната платформа търговията с февруарските фючърси, която приключва днес, доведе до спад в цената с още 42 цента до 90,56 долара за барел. Контрактите с доставка през март поевтиняха с минималните 4 цента до 90,78 долара.

Днес се очаква да бъдат оповестени данните за петролните запаси на САЩ за предходната седмица, като прогнозите на анализаторите за за спад с 1,25 млн. барела до обща стойност от 282,8 млн. барела, предава Bloomberg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още