IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обвиняват Газпромнефт в контрабанда на гориво в Казахстан?

За доставката на горивата е имало разрешение, но проверка на Федералната митническа служба е установила, че то е незаконно

17:44 | 11.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Обвиняват Газпромнефт в контрабанда на гориво в Казахстан?
Митническата служба на руския град Омск е възбудила 13 углавни дела във връзка с действия за незаконна продажба на гориво за реактивни двигатели с марка ТС-1, сочи официално съобщение на Федералната митническа служба. Засега не се уточнява срещу кои фирми са делата, обаче по предварителна информация под подозрение е попаднала и Газпромнефт, дъщерна фирма на газовия гигант Газпром, твърдят източници на Интерфакс.

По данни на митническата служба на територията на Казахстан за периода от юли до декември 2006 г. в рамките на договор с Газпромнефт са били доставени над 40 хил. т нефтопродукти на обща стойност около 20 млн. долара. За доставката на горивата е имало съответното разрешение, но проверка на Федералната служба е установила, че то е незаконно, тъй като е издадено въз основа на недействителни документи, които нямат юридическа сила.

Така създалата се ситуация около износа на горива в Казахстан от Газпроменефт са коментирали като „недоразбиране и грешка”. По думите на представител на ръководството на Газпромнефт до момента в компанията не е постъпила официална информация за възбуждане на углавно дело за незаконна продажба на горива.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още