IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Блеър започва работа на Уол Стрийт

Бившият министър-председател на Великобритания ще работи като съветник в една от най-големите банки в САЩ

11:24 | 10.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Блеър започва работа на Уол Стрийт
Тони Блеър, бивш министър-председател на Великобритания и лидер на лейбъристката партия в страната, ще съветва инвестиционната банка JP Morgan по политически и стратегически въпроси, предава Financial Times.

В изказване пред вестника Блеър е заявил, че ще поеме тези функции, тъй като преплитането на политиката и икономиката в съвременния свят е доста силно.

Според ръководителя на JP Morgan Джейми Даймън назначаването на Тони Блеър ще бъде от изключително голямо значение, тъй като бившият премиер разполага с много сериозни познанства и връзки, както и с огромен опит.

След като се оттегли от премиерския пост през юни, Блеър се занимава с лекторска дейност. Тя се оказа доста ползотворна, като например един тричасов семинар в Китай през миналата година му е донесъл 340 000 евро, коментира немският вестник FAZ.

Преминаването на Тони Блеър към консултантска дейност не е изненадващо, тъй като същото направи и неговият предшественик - консерваторът Джон Мейджър. След напускането на ръководния пост Мейджър беше назначен като консултант на влиятелния концерн Carlyle.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още