IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отстъпи заради опасения за рецесия в САЩ

Запасите от петрол на страната отбелязаха девети пореден спад, но този път това не доведе до ръст на котировките

09:22 | 10.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отстъпи заради опасения за рецесия в САЩ
Цената на суровия петрол регистрира понижение по време на борсовата сесия в Ню Йорк, тъй като публикуваният вчера доклад на енергийното министерство на САЩ показа девети пореден спад на петролните запаси в страната.

Същевременно обаче запасите от бензин регистрираха ръст с 5,22 млн. барела, което от своя страна засили спекулациите, че високите цени и забавянето на икономиката ще доведат до спад в търсенето на суровината на американския пазар.

Като цяло запасите на САЩ за седмицата до 4 януари са намалели с 6,74 млн. барела до общо 282,2 млн. барела, съобщава Bloomberg. Така за последните девет седмици запасите на страната са се понижили с 31,8 млн. барела. Резервите от бензин обаче са отбелязали най-голямото си покачване от декември 2006 г. и към момента възлизат на 213,1 млн. барела. Увеличението на бензиновите запаси е близо три пъти по-голямо от предварително очакваното, което е сигнал, че високите цени на бензина вече водят до ограничаване на потреблението му.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през февруари понижиха цената си с 66 цента (0,7 на сто) и паднаха до 95,67 долара за барел. В азиатската търговия цената продължи да се понижава и към момента суровината се търгува за 95,55 долара за барел.

Вчера в Лондон петролните фючърси за доставка на Брент през февруари поевтиняха с 1,2 на сто (1,17 долара) до 94,37 долара за баарел. Впоследствие в часовете на електронна търговия суровината продължи да отстъпва от позициите си и по време на търговската сесия в Азия контрактите се търгуваха по 94,27 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още