IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Автомобили без шофьор ще се появят на пазара след 10 години

Отчасти вече съществуват тези технологии, които позволяват да се мисли за развитието на концепцията за автомобили без водач

11:03 | 08.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Автомобили без шофьор ще се появят на пазара след 10 години

Роботите навлизат все повече в автомобилната индустрия. С концептуалната си студия Pivo 2 Nissan показаха насоката, в която ще се развива браншът през следващите години. Роботите не само помагат на водача, но се грижат и за неговото добро настроение, разказвайки вицове.

Прогнозата на вицепрезидента на General Motors Лари Бърнс е още по-дръзка. Той е убеден, че през следващите 10 години на пазара ще се появят първите автомобили, които ще се управляват сами. „Това не е научна фантастика“, подчерта шефът на най-голямата автофирма в света.

Отчасти вече съществуват тези технологии, които позволяват да се мисли за развитието на концепцията за автомобили без водач. Такива са някои от новоразработените сензори , радарните и сателитни навигационни системи.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още