IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аерофлот се отказа от Ту-134

Полетите на Ту-134 в Европа са забранени, в последно време самолетът се използваше най-вече за вътрешни полети в Русия и страните от бившия СССР

16:25 | 02.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Аерофлот се отказа от Ту-134
Най-големият руски авиопревозвач Аерофлот приключи на 31 декември 2007 г. експлоатацията на пътническия самолет за полети на средни разстояния Ту-134, съобщава РИА Новости, позовавайки се на съобщение на авиокомпанията. Към момента Аерофлот притежава 14 самолета Ту-134.

От ръководството на Аерофлот обосновават решението си с това, че самолетите от ново поколение са по-комфортни и по-икономически ефективни и отговарят на международните стандарти за експлоатация и осигуряване на комфорт при пътуване.

Реактивният Ту-134 досега се е използвал над 40 години и е най-масовият тип самолет в историята на руското самолетостроене. От различните му модификации са произведени общо 852 самолета, от които около 600 – за Аерофлот.

В началото на 2006 г. руските авиокомпании са използвали общо 162 самолета Ту-134.

Преди години самолетите Ту-134 на Аерофлот са изпълнявали полети почти до всички летища на Западна и Източна Европа. В последно време този самолет се използва най-вече за вътрешни полети в Русия и страните от бившия СССР.

След влизането в действие на инструкциите на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО), отнасящи се до намаляване на шума и вредните емисии при полетите на самолетите, полетите на Ту-134 в Европа са забранени от 2002 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още