IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

10% от Берлин става екологична зона, за нарушение глобяват 40 евро

Зоната обхваща площ от 88 кв. км и в нея влизат не само централните райони на Берлин

11:29 | 02.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
10% от Берлин става екологична зона, за нарушение глобяват 40 евро
В Берлин създадоха най-голямата в Германия екологично чиста зона, в която влизането на „мръсните” автомобили е забранено от вчера, съобщава Итар-Тасс.

Зоната обхваща площ от 88 кв. км и в нея влизат не само централните райони на Берлин, но изцяло или частично още седем от 12-те административни района на града, което е около 10% от цялата територия на германската столица.

В екологично чистата зона са поставени автоматични измервателни станции, определящи съдържанието на сажди във въздуха. Освен това на 76 улици, водещи в зоната, ще бъдат поставени 270 указателни табели с напомняне за автомобилистите за необходимостта да имат съответния стикер – зелен, жълт или червен, в зависимост от равнището на екологичност на двигателя.

Новите екологични норми няма да важат за автомобили на полицията, пожарната, бърза помощ, на министерството на отбраната и редица държавни служби.

Не се предвиждат изключения обаче за чуждестранните туристи. Влизайки в Берлин, те ще бъдат длъжни да се снабдяват със стикер, потвърждаващ екологичността на автомобила им, или да го паркират извън пределите на екологичната зона. За нарушаване на новите екологични норми глобата е 40 евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още