IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордна година очакват за туризма в Япония

Притокът от посетители се очаква заради все по-нарастващата популярност на японската национална култура, както и във връзка с предстоящата среща на върха на Г-8 в Хокайдо

11:07 | 27.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордна година очакват за туризма в Япония
През следващата година Япония ще бъде посетена от 9 млн. чуждестранни туристи, което ще бъде исторически рекорд за страната, прогнозира най-голямата японска туристическа агенция Japan Travel Bureau (JTB).

Притокът от посетители се очаква заради все по-нарастващата популярност на японската национална култура, както и във връзка с предстоящата среща на върха на Г-8 в Хокайдо, която ще постави страната във фокуса на световните медии.

„Предвиждаме броят на чужденците, посетили Япония, да се увеличи рязко от 8,3 млн. за тази година до 9 млн. през 2008 г.“, казват от JTB, цитирани от АФП. Оттам уточняват, че напоследък особено силен ръст се наблюдава в притока на туристи от други азиатски държави.

Сред най-посещаваните дестинации се очаква да бъдат, по традиция, Токио, но също и Хокайдо – вторият по големина остров в Япония, намиращ се в северната част на страната. Предстоящата среща на Г-8 там е предвидена за юли 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 27.12.07 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още