IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекорд на новите попълнения в топ списъка на арабските милиардери

На първо място сред 50-те най-богати араби е принцът, станал известен с това, че е първият частен собственик на Airbus A380

09:37 | 26.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Рекорд на новите попълнения в топ списъка на арабските милиардери
Арабският свят поставя нов рекорд на богаташите тази година, като вече разполага с 46 милиардери, показва последното изготвено класиране на онлайн изданието Arabian Business.
 
В списъка има и рекорден брой нови попълнения – 13.

Тази година с най-голям скок в класацията е Маан ал-Санеар, увеличил състоянието си до 10 млрд. долара от 1,4 млрд. преди това, с което се изкачва до пета позиция спрямо миналогодишната 38-ма. Бившият военен пилот от Кувейт, който сега живее в Саудитска Арабия, се е възползвал от увеличаващите се цени на петрола и от инфраструктурния бум, а в началото на годината се сдоби с 3,1% от инвестиционната банка HSBC, дял, който в момента се оценява на 6,1 млрд. долара.

Сред новите попълнения на най-високо място в подреждането е 70-годишният бивш заместник министър-председател на Ливан Исам Фарес, понастоящем оглавяващ базираната в Хюстън инвестиционна компания Wedge Group. С богатство от 2,4 млрд. долара той се присъединява към клуба на милиардерите направо на 27-мо място.
 
На първо място сред 50-те най-богати араби е саудитският принц Алуалид. Неговото състояние се оценява на 29,5 млрд. долара. Принцът управлява инвестиращия в имоти, медии и др. Kingdom Holding, като е известен и с това, че стана първият в света частен собственик на Airbus A380.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още