IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на бензина – най-интересната новина за американците тази година

Масовото убийство във Вирджиния и горските пожари в Калифорния също са привлекли силно вниманието на американците

10:32 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на бензина – най-интересната новина за американците тази година
За втора поредна година ръстът в цената на бензина е бил най-интересната новина в САЩ, съобщи Ройтерс, позовавайки се на резултати от анкета.

Над половината американци (52%) са заявили през май, че следят растящите цени на горивото много отблизо, според седмичната анкета.

Втората най-следена новина за тази година е била за масовото убийство в университет във Вирджиния, като е получила 45% от гласовете през април. Другите топ новини са срутването на моста в Минеаполис (41%) и горските пожари в Калифорния през октомври (40%).

В началото на януари ситуацията в Ирак и предложението на президента Буш да увеличи военните части в страната са били най-следени от 40% от запитаните. Към декември обаче този дял е намалял до 28%.

Стрелбата в университета във Вирджиния е получила най-голямо отразяване в медиите за една седмица, като й е било отделено общо 51% медийно време за седмицата след 15 април. До този резултат се доближават само новините за горските пожари в Калифорния и дебатът за политиката по отношение на Ирак през септември с по 37% покритие от страна на медиите за седмица.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още