IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха с над 1,2 млн. паунда Norwich Union заради измама с лични данни

Според британския регулатор FSA компанията не е положила достатъчно сериозни грижи, за да опази личните данни на свои клиенти

13:34 | 17.12.07 г.
Глобиха с над 1,2 млн. паунда Norwich Union заради измама с лични данни

Британският регулатор на финансовия пазар Financial Services Authority (FSA) наложи глоба от 1,26 млн. паунда на застрахователната компания Norwich Union, след като нейни клиенти загубиха 3,3 млн. паунда заради измама с лични данни, съобщава BBC.

Не твърде строгите проверки на сигурността в кол центъра на компанията са позволили на измамници да се представят за клиенти и да приберат пари от техни полици.

Според FSA компанията не е успяла да се справи с проблема, дори когато й е било обърнато внимание върху него.

Според регулатора контролът в Norwich Union е „особен слаб“, което е причината за рекордната глоба.

От Norwich Union Life не са се погрижили за клиентите си, като не са предприели разумни мерки, за да опазят тяхната лична и финансова информация. Важно е компаниите да имат сигурни системи, за да предотвратят попадането на клиентските данни в неправилни ръце“, коментират от FSA.

Измамниците са се опитали да откраднат пари от 632 полици през 2006 г. и са успели в 74 случая.

Парите вече са изплатени от компанията и полиците са възстановени.

Съжаляваме за възникналата ситуация и се извинихме на засегнатите клиенти, когато това се случи. Имаме сериозни процедури за защита на нашите клиенти, но в този случай бяхме цел на организирана измама, при която са се възползвали от слабости“, казва Марк Ходжис, главен изпълнителен директор на Norwich Union Life.

Във връзка с престъплението са арестувани 11 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още