IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Решението за лихвите в САЩ доведе до спад в цената на петрола

Предпазливата политика на Фед се отрази на пазарите, като сред трейдърите се засилиха очакванията, че САЩ няма да успее да избяга от рецесия

09:07 | 12.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Решението за лихвите в САЩ доведе до спад в цената на петрола
Суровият петрол понижи цената си по време на сесията в Ню Йорк заради опасенията, че намаляването на лихвите в САЩ с 0,25 процентни пункта може да не помогне на икономиката да избегне рецесията. Ако бъде отбелязано забавяне на растежа в най-голямата икономика в света, която е и най-големият потребител на петрол, може да се очаква, че търсенето на черно злато ще намалее.

Котировките се понижиха с около 1 на сто по време на електронната търговия, като на новините от Фед реагираха и фондовите пазари в САЩ и Азия, където бях регистрирани значителни спадове. На американската борса капитализацията на компаниите претърпя най-големия си спад за последния месец, тъй като инвеститорите са очаквали по-агресивни действия за стимулиране на икономиката, предава Bloomberg.

Петролът поскъпна с 2,5 на сто (2,16 долара) до 90,02 долара за барел по време на търговската сесия в Ню Йорк в резултат на публикуваната от енергийното министерство на САЩ прогноза за увеличение на търсенето с 1,8 на сто през следващата година. По време на електронната търговия контрактите с доставка през януари отстъпиха със 72 цента (0,8 на сто) до 89,30 долара за барел, а в азиатската сесия се търгуват по 89,40 долара за барел.

В Лондон вчера Брентът отстъпи с 0,6 на сто (56 цента) до 89,43 долара за барел, а януарските фючърси се котираха по 89,34 долара по време на търговията в Сингапур.

Днес се очаква да бъдат публикувани данните за петролните запаси на САЩ, като очакванията са горивата да се увеличат за пета поредна седмица, докато според предварителните прогнози запасите от петрол ще отбележат втори пореден спад.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още