IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американската кабелна телевизия ESPN хвърли око на Висшата лига на Англия

Футболът на Острова може да помогне на концерна да засили присъствието си в Европа

15:32 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Американската кабелна телевизия ESPN хвърли око на Висшата лига на Англия
Американската кабелна мрежа за спортни предавания ESPN е „силно заинтересована“ от придобиването на правата да предава срещите от Висшата лига на Англия, става ясно от интервю на президента на компанията Джордж Боденхаймер за Financial Times.

Това изказване може да се приеме като сигнал, че ESPN прави опити за разширяване на позициите си в Европа, пише ВВС. Към момента мрежата обхваща 10 млн. домакинства на Стария континент, но с евентуалното придобиване на правата за излъчване на английските мачове интересът към оператора неминуемо ще се засили.

ESPN, която е собственост на Disney, провежда агресивна кампания за повишаване на популярността си. Отскоро компанията засили и своето онлайн присъствие, закупувайки сайта за крикет Cricinfo и този за ръгби Scrum.com. На американския пазар ESPN притежава правата за предаване на трите най-популярни спорта – американски футбол, бейзбол и баскетбол.

В опитите си за получаване на право за излъчване на футбол от Острова ESPN ще срещне острата конкуренция на BskyB и Setanta, които притежават правата за излъчване до края на сезон 2009/10 година. За това право компаниите заплатиха на Висшата лига 1,7 млрд. лири, като всеки отделен мач струва 4,8 млн. лири на BskyB и 2,8 млн. лири на Setanta.

От презокеанските излъчвания на мачовете английските клубове прибират 625 млн. лири годишно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 20.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още