IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ford разработва автомобил за „третата възраст“

Шофирането би могло да стане далеч по-комфортно за по-старата генерация

12:23 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ford разработва автомобил за „третата възраст“
Шофирането би могло да стане далеч по-комфортно за по-старата генерация. От Ford са се захванали сериозно с разработването на кола, която ще е съобразена с нуждите на клиентелата над 60 г., пише Automedia.bg.

Във все по-застаряващите европейски общества това ще бъде сигурен начин компанията да запази и разшири своя пазарен дял през следващите години, макар че все още не е сигурно какво точно очакват по-възрастните европейци от един автомобил. За да разберат това, от Ford наскоро стартираха нов проект, който, под формата на анкета, се стреми да събере възможно повече информация за нуждите на пенсионерите.

С покачването на възрастта се променят физическите характеристики на водача и пътниците, а с това и изискванията към автомобила. Подвижността, зрението и чувствителността на крайниците при възрастните хора намаляват. Тези особености трябва да се вземат предвид при изработването на автомобила. Важни са например по-високите седалки. Те улесняват качването и дават на водача чувство за сигурност. Той е в състояние да вижда по-добре случващото се около него и има усещането, че контролира ситуацията на пътя.

Вижте още
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още