IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиката на страната е най-големият страх на британците

Освен това потребителите на Острова не са настроени за харчене през празниците

10:42 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиката на страната е най-големият страх на британците

Опасенията относно икономиката са начело на списъка с притеснения на британците за първи път от повече от четири години, съобщи Ройтерс, позовавайки се на ново проучване.

Близо една трета от запитаните посочват икономиката като главното си притеснение за следващите шест месеца спрямо едва 17 на сто преди година, става ясно от анкетата на компанията за проучвания на пазара Nielson и British Retail Consortium.

Друго проучване показва, че магазините за продажби на дребно също има за какво да се тревожат, тъй като потребителите не са в празнично настроение с оглед на наближаващата Коледа.

Клиентите ще помислят два пъти, преди да харчат тази Коледа“, коментира Майк Уоткинс от Nielsen.

Анкетата е проведена в края на ноември сред над 1000 потребители.

Потребителското доверие в страната леко се повиши спрямо четиригодишния минимум в средата на годината, но е много под нивото си от същия период на 2006 г.

Според Кевин Хокинс, генерален директор на British Retail Consortium, е необходимо допълнително съкращаване на лихвения процент, след като миналата седмица той беше намален на 5,50 на сто. „Ако лихвените равнища не се понижат още и свободните средства на домакинствата продължат да намаляват, потребителското доверие и желанието на клиентите да харчат ще се понижат допълнително“, смята Хокинс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още