IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Седмицата започна с нов спад в цената на петрола

Цената се движи основно от спекулациите за забавяне на ръста на американската икономика и очакванията за действията на Фед

09:17 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата започна с нов спад в цената на петрола
Цената на суровия петрол започна седмицата с понижение в резултат на спекулациите, че забавянето в ръста на американската икономика и увеличаващите се цени на суровината може да доведат до ограничаване на търсенето.

Като ключово за предстоящата седмица събитие се определя утрешното заседание на Федералния резерв на САЩ, на което трябва да бъде взето решение за лихвения процент в страната. Според изследване на Bloomberg има 74% вероятност лихвата да бъде понижена с 0,25 процентни пункта като опит за избягването на рецесия. Това действа по посока поевтиняване на петрола, който отстъпва от рекордните си позиции вече втора поредна седмица.

След като по време на търговската сесия в петък петролните контракти с доставка през януари отстъпиха с 2,2 на сто (1,95 долара) до 88,28 долара за барел в Ню Йорк, от началото на електронната търговия тази седмица суровината отстъпи с още 0,5 на сто (53 цента) до 87,75 долара. В Сингапур фючърсите се търгуваха по 87,86 долара за барел.

В петък Брентът също поетиня, отстъпвайки с 1,7 на сто (1,54 долара) до 88,64 долара за барел. Тази седмица започна с нов спад в цената и по време на азиатската търговска сесия барел Брент струва 88,40 долара.

За понижението в цената на петрола миналата седмица влияние оказаха данните за изненадващото увеличение на запасите от горива в САЩ, които показват, че населението ограничава потреблението на бензин заради рекордните му цени от над 3 долара за галон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още