IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енел купи три ВЕЦ-а в Мексико за 156 млн. долара

Трите ВЕЦ-а с обща инсталирана мощност от 52 MW са построени по течението на вече съществуващи напоителни канали

14:23 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Енел купи три ВЕЦ-а в Мексико за 156 млн. долара
Енел Инвестмънт Холдинг, дъщерно дружество на италианската енергийна компания Енел, приключи сделката по придобиването на капитала на Инелек, която е собственик на 3 водноелектрически централи в Мексико, съобщават от компанията.

Сделката е на стойност 156 млн. долара (приблизително 105 млн. евро).

Трите ВЕЦ-а с обща инсталирана мощност от 52 MW са построени по течението на вече съществуващи напоителни канали – така произвежданото от тях електричество оказва минимално влияние върху околната среда, се казва още в съобщението.

С това споразумение Енел продължава развитието на глобалната си стратегия за разработването на възобновяеми енергийни източници, заявяват от компанията.

Мексико разполага с инсталирани мощности, които възлизат на 54 000 MW и скоро ще бъдат свързани с енергийната мрежа на Централна Америка, като по този начин ще подсилят позицията на Енел като ключов играч на регионалния пазар, считат от компанията.

В Северна и Южна Америка Енел развива дейността си в производството нa електричество от възобновяеми енергийни източници, като увеличава присъствието си с нарастващото търсене на електроенергия. В Латинска Америка компанията вече присъства в Гватемала, Ел Салвадор, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Чили и Бразилия и има интереси и в други проекти с обща производствена мощност от над 600 MW.

В България Енел е мажоритарен собственик на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 и има интерес да участва като стратегически инвеститор в проекта за изграждането на АЕЦ Белене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още