IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснаците готови да похарчат средно по 260 долара за новогодишни подаръци

Общо 93% от запитаните смятат да направят подарък за празника, като най-популярни са козметиката, парфюмерията и играчките

11:23 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Руснаците готови да похарчат средно по 260 долара за новогодишни подаръци
Жителите на големите градове в Русия са готови да похарчат за новогодишни подаръци средно по 6340 рубли (около 260 долара), съобщи Интерфакс, цитирайки изследване на банката ХКФ. Анкетата е проведена между 1200 души, от които 50% жители на Москва, а останалите 50% - на други градове с милионно население.

Общо 93% от запитаните смятат да направят подарък за празника, като най-популярни за закупуване са козметиката, парфюмерията и играчките.

33% от анкетираните са готови да използват кредит за купуването на новогодишни подаръци. По-голям е този дял при мъжете – 38% от тях са положително настроени към такава идея спрямо 27% при жените.

По-големи разходи са склонни да направят тези, които биха се възползвали от услугите на банки като начин за кредитиране.

Според по-ранно изследване на Deloitte общата сума на разходите на руснаците за празниците тази година ще бъде 480 евро, от които 258 евро – за подаръци, 128 евро – за празнична вечеря, а 94 евро – за развлечения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още