IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отново мина над 90 долара

Суровината поскъпна заради препоръка от ОИСР за запазване на лихвите в САЩ и Европа

10:25 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново мина над 90 долара
Цената на суровия петрол отново премина границата от 90 долара за барел, след като вчера Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) предупреди централните банки на САЩ и еврозоната да не предприемат понижения на лихвите.

Европейската централна банка направи точно това и вчера остави лихвите непроменениа сега погледите са насочени към престоящата във вторник среща на Фед. Вчера президентът на САЩ Джордж Буш подсили очакванията, че в страната няма да бъде правена нова промяна на лихвения процент, обявявайки план за борба с ипотечната криза.

Тези ходове на централните банки засилват прогнозите, че финансовият сектор ще успее да се справи с кризата, което връща доверието във водещите икономики и намалява веротността от навлизане в рецесия.

По време на вчерашната търговска сесия суровият петрол с доставка през януари поскъпна с 3,1 на сто (2,74 долара) до 90,23 долара за барел в Ню Йорк, като това е най-голямото поскъпване в рамките на една сесия от 20 ноември насам, предава Bloomberg. По време на електронната търговия суровината поскъпна с още 43 цента до 90,62 долара, а на азиатската сесия цената беше 90,13 долара за барел.

Вчера в Лондон Брентът поскъпна с 1,65 долара до 90,14 долара за барел. По време на електронната търговия суровината добави още 8 цента до 90,26 долара, а на азиатската сесия се търгува за 90 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 24.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още