IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Heineken купува сръбски пивовар

В портфолиото на Rodic Brewery, чийто капацитет е 1,5 млн. хектолитра на година, влизат марките MB Premium, MB Pils и Master

09:57 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Heineken купува сръбски пивовар

Пивоварната компания Heineken N.V., част от която е българската Загорка АД, ще придобие базираното в Нови Сад дружество Rodic Brewery, съобщава Serbia & Montenegro Today. Закупуването подлежи на одобрение от антимонополните органи в Сърбия.

Цената по сделката не се обявява, като ставя ясно само, че транзакцията ще бъде финансирана с налични свободни средства.

В портфолиото на Rodic Brewery, чийто капацитет е 1,5 млн. хектолитра на година, влизат марките MB Premium, MB Pils и Master. Очакванията за обема на продажбите за тази година са за 500 хил. хектолитра.

Според прогнози на Heineken през тази година биреният пазар в Сърбия ще нарасне с между 3 до 5 на сто. През 2006 г. потреблението в страната възлиза на 5,6 млн. хектолитра. На човек от населението се падат по 52 литра годишно, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още