IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Черната борса на билети за концерти може да секне

При препродаването на билето в интернет сайтове като eBay се печелят много пари, от които нищо не отива в музикалната индустрия

13:57 | 06.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Черната борса на билети за концерти може да секне

Вече е създадена организация Resale Rights Society, която ще има за цел да се ограничи поне малко черната борса за продажба на билети, съобщава MP3.bg. Организацията е създадена от мениджъри, които представляват над 400 групи и изпълнители и основната им цел е да направят така, че процент от препродажбата на билети да отива в самите изпълнители.

Марк Марот, председател на организацията, съобщи, че при препродаването на билето в интернет сайтове като eBay се печелят много пари, от които нищо не отива в музикалната индустрия.

Resale Rights Society смятат да вземат мерки, с които да се защитят и правата на самите потребители, като основната цел е по някакъв начин да се ограничи препродажбата на билети за отложени вече концерти.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още