IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-печелившите звезди на възраст под 25 години

Четирима спортисти оглавяват класацията, в която се нареждат също така актьори и певци

13:20 | 05.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Най-печелившите звезди на възраст под 25 години

Договорите с компании като Nike, Coca-Cola и Upper Deck наредиха четирима спортисти начело на класацията на списание Forbes за звездите на възраст под 25 години с най-големи доходи. Изданието взема предвид доходите им за периода юни 2006 – юни 2007, като в тях се включват заплата, награди, договори с компании и проценти от приходи.

Начело в списъка е баскетболистът ЛеБрон Джеймс (роден на 30 декември 1984) с 27 млн. долара. Когато не е на игрището, Джеймс следи строежа на дома си в околностите на Кливланд с площ 3 252 кв. м, което включва зала за боулинг, казино и бръснарница. Тази година баскетболистът придоби също така дял в производителя на велосипеди Cannondale. Очакванията за Джеймс са да надмине тази година играча на Los Angeles Laker Кобе Брайънт като най-високоплатеният баскетболист в NBA.

На второ място се нарежда играчът на американски футбол Реджи Буш (роден на 2 март 1985) с 24 млн. долара. Буш, който влезе в Националната футболна лига миналата година, има договори с компании като Adidas, Subway, Pepsi и EA Sports, които му носят годишно 5 млн. долара. Големите пари обаче идват от шестгодишния му договор с отбора New Orleans Saints на стойност 62 млн. долара.

Трета е тенисистката Мария Шарапова (19 април 1987) с 23 млн. долара, която има договори с Pepsi, Nike, Canon, Colgate-Palmolive и Motorola. На четвърто място е състезателката по голф Мишел Уи (11 октомври 1989) с 19 млн. долара. През 2006 г. тя завърши в челната петица на три от четирите турнира за Големия шлем. Единственият друг състезател по голф, постигнал това, е Тайгър Уудс.

Близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън (13 юни 1986) са на пето място с по 17 млн. долара всяка. Те притежават развлекателната компания Dualstar, но не са се отказали от актьорската игра.

На шесто място остава звездата от поредицата филми за магьосника Хари Потър – Даниел Радклиф (23 юли 1989) с 15 млн. долара. Петият филм - „Хари Потър и Орденът на феникса“, има приходи от 938 млн. долара, нареждайки се по този показател на второ място тази година. За участието си в първия филм Даниел е получил 145 хил. долара, според някои твърдения, докато за последния тази сума е достигнала 14 млн. долара. Актьорите, които играят двамата му приятели във филма – Ема Уотсън и Рупърт Гринт, се нареждат на 15-то и 16-то място в класацията с по 4 млн. долара.

Актрисата и певица Хилари Дъф е на седма позиция с 12 млн. долара, а осма е певицата Аврил Лавен също с 12 млн. долара. Канадката издаде третия си албум - The Best Damn Thing, през април, като до момента от него са продадени над 5 млн. копия. Видеото към песента от албума "Girlfriend" е второто най-гледано в историята на YouTube.

Баскетболистът Кармело Антъни е девети с 10 млн. долара, а след него се нарежда актрисата Кийра Найтли с 9 млн. долара благодарение на участието си в трилогията Карибски пирати, която я направи звезда, и на договора си с Chanel.

Певицата Кари Ъндърууд, спечелила в четвъртия сезон на шоуто „Американски идол“, е на 11-то място със 7 млн. долара. Дебютният й албум Some Hearts, от който бяха продадени над 8 млн. копия, й донесе две награди Грами.

На 12-то и 13-то място се нареждат актрисите Скарлет Йохансон и Миша Бартън съответно с 5 млн. долара и 4,5 млн. долара. Освен участието си в успешни филми, миналата година Скарлет Йохансон сключи договори с Louis Vuitton и Reebok. Миша Бартън пък има договори с Keds, Bebe и Visa.

Едва 13-годишната Дакота Фанинг е на 14-та позиция с 4 млн. долара. През последните няколко години тя играе в някои от най-големите бокс-офис хитове, сред които „Война на световете“. 15-годишната певица и актриса Мили Сайръс пък е на 17-то място с 3,5 млн. долара. Освен участието й в телевизионното предаване на Disney Хана Монтана, тя има приходи и от саундтрака към предаването и от собствени оригинални записи. Очаква се турнето й, което започна през октомври, да бъде събитието на годината.

Скандално известната Линдзи Лоън се нарежда на 18-та позиция с 3,5 млн. долара. За разглеждания период тя се е снимала в два филма и е участвала в кампании на Jill Stuart и Miu Miu. 19-та е певицата и актриса Манди Мур с 3,5 млн. долара. Освен участието си в пет филма през 2007 и пускането на петия си албум през юни, тя пусна и собствена модна линия - Mblem.

Последен в класацията е Франки Мюниц (3 млн. долара) – детето звезда, което получи награда Еми за ролята си на гениалния Малкълм в едноименния сериал. В момента той прави нова кариера като автомобилен състезател, макар че не се е отказал изцяло и от актьорството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още