IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се стабилизира около 97 долара за барел

Въпреки новото рекордно дъно на американската валута, цената на черното злато се задържа без големи колебания заради очакванията за намалено търсене в САЩ

09:29 | 23.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се стабилизира около 97 долара за барел
Цената на петрола се стабилизира на нива около 97 долара за барел заради опасенията, че търсенето на суровината в САЩ ще намалее заради високите цени и публикуваните вчера данни за запасите на страната, съобщи Bloomberg. Те показаха изненадващ спад за изминалата седмица, но същевременно се наблюдава увеличен внос, който сигурно ще допринесе за нарастване на запасите през следващите седмици.

За успокояването на цените подейства и съобщение от британския инвестиционен консултант Oil Movements, че за четирите седмици до 8 декември страните от Организацията на държавите износителки на петрол (ОПЕК) ще увеличат доставките на черното злато с 2,9 на сто в сравнение с предходния месец.

Контрактите с доставка през януари поскъпнаха с 11 цента в сравнение с цената на затваряне от 21 ноември и достигнаха 97,40 долара за барел в Сингапур. По време на електронната търговия цената на суровината падна до 96,37 долара за барел. В САЩ борсата остана затворена заради Деня на благодарността и търговия на пода в Ню Йорк нямаше. Ценовите промени от 21 ноември насам ще бъдат включени в борсовия бюлетин от последната сесия за седмицата.

Вчера в Лондон януарските фючърси за Брента отстъпиха с 0,7 на сто (65 цента) до 94,84 долара за барел. Впоследствие по време на електронната търговия цената се повиши с 48 цента до 94,98 долара за барел в Сингапур.

Към момента цената на петрола остава стабилна, въпреки че американският долар продължава срива си. Тази нощ доларът падна до ново рекордно дъно спрямо еврото при 1,4965 EUR/USD и се доближи до психологическата граница от 1,50 долара за евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още