IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Голямото търсене на широколентов интернет достъп може да „задръсти“ мрежата

За повишаване на капацитета на широколентовата мрежа са нужни около 137 млрд. долара в световен мащаб

13:58 | 21.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Голямото търсене на широколентов интернет достъп може да „задръсти“ мрежата
Търсенето на широколентов достъп до интернет може да доведе до недостиг на капацитет на мрежата от 2010 г., показва проучване на щатския анализатор Nemertes Research, цитиран от ВВС. Компанията прогнозира драстично забавяне на мрежата, тъй като тя ще се опитва да се справи с трафика.

Такова „задръстване“ силно ще повлияе на начина, по който хората използват уеб пространството и може да означава, че новият Google или YouTube просто няма да имат възможност да започнат дейност, се казва в проучването, според което за повишаване на капацитета на широколентовата мрежа са нужни около 137 млрд. долара в световен мащаб.

За потребителите „задръстването“ на мрежата може да означава завръщане към старите дни на dial-up, прогнозират от Nemertes Research. Тогава може да се налага повече от един опит за потвърждаване на онлайн покупка или пък да се удължи времето за зареждане на видеоклип от YouTube.

Истинският проблем обаче ще е за новосъздадените компании – следващият Amazon, Google или YouTube просто може да не стартират не заради липса на потребители, а заради недостатъчната инфраструктура.

В момента няма признаци за стихване на търсенето на широколентов интернет. Близо 75% от интернет потребителите в САЩ са гледали средно 158 минути видео онлайн през май, според проучване на comScore.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 21.11.07 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още