IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с ново понижение

Изненадващо увеличение на петролните запаси на САЩ доведе до поевтиняването на черното злато

09:41 | 16.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с ново понижение
Суровият петрол отново понижи цената си, като основната причина за това са данните за петролните запаси на САЩ, които бяха публикувани вчера. Те показаха изненадващ ръст от 2,81 млн. барела при предварителни очаквания бяха за понижение със 750 хил. барела.

От енергийното министерство на САЩ съобщиха, че вносът на петрол се е увеличил до 10,5 млн. барела дневно през миналата седмица, което е една от най-високите стойности за последните три месеца. Това е довело до увеличаване на запасите и успокояване на цената на черното злато.

На борсата в САЩ вчера петролът с доставка през декември отстъпи с 0,7 на сто (66 цента) до 93,43 долара за барел. На борсата в Сингапур суровината се търгуваше с 3 цента по-скъпо или за 93,46 долара.

Днес на борсата в Ню Йорк изтича срокът за сключване на сделки с доставки през декември. Приключването е изместено с една седмица по-рано от обичайния срок заради почивните дни за Деня на благодарността, които са през следващата седмица. Януарските фючърси, които вече набират сила, поскъпнаха с 0,3 на сто (25 цента) до 93,32 долара за барел.

На Лондонската борса декемврийските контракти поевтиняха с 0,5 на сто (42 цента) до 90,94 долара за барел по време на вчерашната борсова сесия. В Сингапур Брентът се търгуваше за 90,04 долара за барел. Контрактите с доставка през януари отстъпиха с 53 цента до 90,23 долара на Лондонската борса.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още