IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът около $94 в очакване на данните за щатските запаси

От ОПЕК не планират скоро да увеличават производството, смятат предлагането на международнтие пазари за достатъчно

10:15 | 15.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът около $94 в очакване на данните за щатските запаси

Цената на суровия петрол остана на стабилни нива в Азия, след като поднови ръста си в сряда заради очакванията за спад в петролните запаси на САЩ. Данните за тях ще бъдат обявени днес.

Тази сутрин барел от суровината с доставка през декември се търгуваше с повишение от два цента при 94,10 долара, докато Брентът отстъпи с един цент до 91,35 долара.

Според анализатори, запитани от Ройтерс, данните за щатските запаси ще покажат понижение от 800 хил. барела за последната седмица, което би било четвърти поред седмичен спад. Очаква се и намаление със 100 хил. барела на запасите от дестилирани петролни продукти като бензина.

В сряда от ОПЕК заявиха, че не смятат за необходимо да разглеждат въпроса за повишаване на производствените квоти преди следващата си среща, която ще се проведе на 5 декември в Абу Даби. В подкрепа на тази обща позиция днес иранският петролен министър каза, че предлагането на петрол на международните пазари е достатъчно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още