IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордно количество пари изтеглени от взаимните фондове в Русия

Основната причина е намалената доходност, тъй като от началото на 2007 RTS се е увеличил с 18%, при ръст от над 80% за 2005 и 2006 г.

16:40 | 12.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордно количество пари изтеглени от взаимните фондове в Русия
През последните няколко месеца в Русия се наблюдава значително по размер изтегляне на средства от взаимните фондове. Само през октомври сумата е 250 млн. долара, което представлява рекорд, предава RussiaToday.

Според анализатори, със скоростта, с която вложителите са инвестирали средствата си заради по-високата доходност, предлагана от фондовете, сега се наблюдава изтегляне на пари заради нестабилния пазар.

Изтеглените средства през септември са били над 70 млн. долара, като за следващия месец е отбелязан ръст над три пъти и фондовете са останали с 250 млн. долара по-малко активи. Най-големи отписвания има при фондът Uralsib, от който са изтеглени 140 млн. долара, следван от Troika Dialog, които са загубили около 60 млн. долара. 

Причината за изтеглянето на средствата според някои е недоволството сред инвеститорите от ниския ръст на борсата. От началото на годината индексът RTS се е повишил с 18 на сто, при положение, че през предходните две години е отбелязван годишен ръст от над 80 на сто. Други обаче са на мнение, че ръстовете през 2005 и 2006 година не отговарят на реалностите и сега пазарът се завръща към справедливите си стойности.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още