IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens ще плаща още 339 млн. евро заради финансови нарушения

С това официалното разследване по делото за незаконните плащания и корупция в компанията е „практически завършило”

18:04 | 08.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Siemens ще плаща още 339 млн. евро заради финансови нарушения

Концернът Siemens ще заплати допълнителни данъци общо в размер на 339 млн. евро във връзка с разкрити нови финансови нарушения, извършени от предишното ръководство на концерна, съобщава РИА Новости, цитирайки представител на ръководството на компанията.

По думите му към първоначално разкритата сума за подкупи в размер на 449 млн. евро са се прибавили установените в хода на вътрешна ревизия още 857 млн. евро, които са били изхарчени от високопоставени сътрудници на Siemens в периода 2000-2006 г. за подкупи и за уж консултантски услуги, заплащани от т.нар. „черна каса”.

Заради нарушенията на концерна се е наложило да заплати през м. октомври т.г. глоба в размер на 200 млн. евро, а сега във връзка с новите разкрити нарушения, ще трябва да внесе още 339 млн. евро, поради неотчетените по-рано подлежащи на облагане средства.

Представителят на Siemens е отбелязал, че с това официалното разследване по делото за незаконните плащания и корупция в компанията е „практически завършило”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още