IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ипотечната криза вече струва 3,7 млрд. долара на Morgan Stanley

Институцията е поредната американска инвестиционна банка, която съобщава за загуби заради високорисковите институции

14:23 | 08.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ипотечната криза вече струва 3,7 млрд. долара на Morgan Stanley
Американската инвестиционна банка Morgan Stanley е коригирала прогнозите си за щетите, причинени от високорисковите експозиции, и вече очаква отписване на активи в размер на 2,5 млрд. долара през четвъртото тримесечие, съобщи ВВС.

Тази новина идва, след като от компанията заявиха през септември, че са били отписани активи за 940 млн. долара.

В съобщението на Morgan Stanley се казва, че загубите са дошли през септември и октомври и че размерът им може да се промени към края на тримесечието. Новите загуби се отдават на нестабилността на капиталовите пазари в резултат на неспособността на много от заемополучателите да обслужват задълженията си.

Новината засилва интереса относно степента, до която американските банки ще бъдат засегнати от кризата с високорисковите ипотеки. Кризата беше предизвикана от рекордния брой кредити, отпуснати на хора с лоша или никаква кредитна история и с ниски доходи.

До момента за значителни щети от кризата са съобщили почти всички водещи американски банки, включително Citigroup, Merrill Lynch и Bear Stearns. От рейтинговата агенция Egan-Jones Ratings заявиха, че Morgan Stanley ще успее да се справи с удара и далеч не е от компаниите, които предизвикват опасения от сериозни загуби.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още