IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Португалска авиокомпания сред най-лошо представящите се в Европа по услуги

British Airways се представя по-зле от другите големи европейски авиолинии, като средно над 2 от всеки пет полета са със закъснение

16:34 | 06.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Португалска авиокомпания сред най-лошо представящите се в Европа по услуги

Португалската авиокомпания TAP Portugal е сред най-лошо представящите се превозвачи в Европа по отношение на услугите, стана ясно от данни на Асоциацията на европейските авиолинии.

Компанията се нарежда на последно място по дял на загубените багажи и по закъснения при полетите на къси и средни разстояния. Португалските авиолинии са на предпоследно място в класацията и по отношение на закъсненията при полетите на дълги разстояния.

Най-много закъснения при полетите на дълги разстояния се отчита при Brussels Airlines. По отношение на редовността на полетите обаче превозвачът се нарежда на трето място в класацията.

British Airways се представя по-зле от другите големи европейски авиолинии, като средно над 2 от всеки пет полета са със закъснение. По отношение на дела на загубените багажи британският превозвач се нарежда на предпоследно място, като преди него е Alitalia.

Най-добре по критерий брой на загубените багажи се представя Air Malta, следвана от Turkish Airlines и хърватската авиокомпания Croatia Airlines.

Croatia Airlines обаче се представя най-зле по друг показател - брой на отложените полети на къси и средни разстояния. Преди нея се нареждат SAS Scandinavian Airlines, Alitalia и British Airways. Най-добре по този критерий се нарежда Icelandair, следвана от Air Malta и Tarom Romanian Airlines.

В проучването, което обхваща периода от юли до септември, са включени общо 31 европейски превозвача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още