IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Erste Bank се листва на борсата в Букурещ до края на март 2008

Банката вече е получила зелена светлина от румънския регулатор на борсовия пазар, но все още се нуждае от одобрението на борсата

15:11 | 06.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Erste Bank се листва на борсата в Букурещ до края на март 2008

Австрийската банка Erste Bank AG е в процес на осъществяване на листване на Bucharest Stock Exchange (BSE) до края на тази година или през първото тримесечие на следващата, съобщи Thomson Financial, позовавайки се на австрийската информационна агенция APA.

Банката вече е получила зелена светлина от румънския регулатор на борсовия пазар, но все още се нуждае от одобрението на борсата в Букурещ, е пояснил пред APA говорител на Erste Bank.

Акциите на финансовата институция се търгуват на борсите във Виена и Прага.

Erste Bank държи контролен пакет от 70 на сто в Banca Comerciala Romana (BCR) – най-голямата румънска банка по активи, и е изкупила повечето от акциите, собственост на служители, според изданието themoneychannel. Според договора за приватизация обаче австрийската банка не може да листне BCR на борсата преди октомври 2009 г.

Erste Bank присъства на пазара в Австрия, Чехия, Словения, Унгария, Хърватска, Сърбия, Румъния и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още