IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът регистрира понижение

Черното злато поевтиня в Лондон и Ню Йорк, но навакса част от загубеното по време на електронната търговия и сесията в Азия

09:39 | 06.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът регистрира понижение
Цената на суровия петрол се понижи по време на първата борсова сесия в САЩ за седмицата, като основната причина са опитите на САЩ за мирно разрешаване на конфликта в Северен Ирак. Впоследствие по време на сесията в Азия суровината поскъпна заради очакванията, че увеличеното производство на американските рафинерии ще доведе до трети пореден седмичен спад на запасите в страната.

Данните за петролните запаси на САЩ ще бъдат публикувани утре, като се очаква те да са намалели с 1,7 млн. барела за седмицата до 2 ноември. След последните резултати, когато беше отчетен изненадващ спад, черното злато се повиши до рекордните 96,24 долара за барел.

На борсата в Ню Йорк петролът с доставка през декември отстъпи с 2 на сто (1,95 долара) до 93,98 долара за барел. По време на електронната търговия след края на сесията суровината възстанови 0,9 на сто (88 цента) и достигна 94,86 долара. В Сингапур декемврийските фючърси се търгуваха по 94,81 долара за барел.

Брентът също отбеляза спад по време на вчерашната сесия в Лондон. Контрактите с доставка през декември поевтиняха с 1,7 на сто (1,4 долара) до 90,49 долара за барел. На електронната платформа на борсата Брентът поскъпна с 0,9 на сто (81 цента) до 91,30 долара за барел. Цената за барел от този сорт в Сингапур беше 91,35 долара.

Основният фактор, който влияе върху цената на суровината, са опитите на САЩ за мирно разрешаване на конфликта между Турция и кюрдските бунтовници в Северен Ирак. През следващите дни освен данните за запасите на най-голямата световна икономика инвеститорите ще следят позицията на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), които през септември обещаха да увеличат производството си с 500 000 барела дневно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още