IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола мина 96 долара

Следващата цел за покоряване от черното злато вероятно ще е трицифрена

09:40 | 01.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола мина 96 долара

Цената на суровия петрол премина границата от 96 долара по време на днешната търговия в Азия, като моментно бе достигнат и рекордът от 96,24 долара след новото понижение на лихвените нива в САЩ и новината за силен спад на американските петролни резерви.

Впоследствие „черното злато“ леко отстъпи и стигна до 95,64 долара за барел с доставка през декември, което бе с 1,11 долара по-високо от затварянето в Ню Йорк.

Декемврийските фючърси на Брента също отбелязаха нов максимум, покачвайки се до 91,62 долара, след което леко отстъпиха до 91,54 долара за барел.

По всичко личи, че следващата цел за покоряване от петрола ще е трицифрена, коментира за АФП анализатор на Mitsubishi Corp в Токио, визирайки психологическата граница от 100 долара.

Цените в момента са поддържани главно от съобщението за голям спад на щатските петролни запаси. Според американското енергийно министерство запасите на страната от суров петрол са намалели с 3,9 млн. барела до 312,7 млн. барела за седмичния период, приключил на 26 октомври.

Петролният пазар получи и допълнителен стимул от новината за намалението на основната лихва в САЩ от Фед до 4,50%, което оказа допълнително негативно влияние върху долара, паднал за първи път под 1,45 долара за евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още