IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Расте броят на супербогатите италианци

Всяко от супербогатите семейства на Апенините, които в момента са 728 хил., разполага с богатство от над 500 хил. евро

12:14 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Расте броят на супербогатите италианци
Броят на супербогатите италианци расте все повече, съобщи ПронтоСофия. В края на 2007 г. финансовите им възможности ще достигнат общо 870 млрд. евро, което е увеличение от 6,1 на сто в сравнение с 2006, показва изследване на Италианската асоциация за частно банкиране.

Проучването анализира финансовите възможности на определените като „супербогати“ семейства, всяко от които разполага с богатство от над 500 хил. евро. Супербогатите семейства на Апенините са в момента 728 хил.

97 на сто от тях разполагат с богатство между 500 хил. и 5 млн. евро. Ломбардия (с център Милано) е областта с най-висока концентрация на богаташи. Супербогатите от северния регион разполагат с 25 на сто от богатството на тази категория жители на полуострова.

На второ място е Лацио с център Рим.

Частните инвеститори в Италия са най-вече зрели мъже с новаторско мислене, висшисти и финансово компетентни хора, показва друго проучване на асоциацията.

41 на сто от тях се доверяват на поне две институции за управлението на капитала си. 80 на сто от клиентите на специализираните финансови институции са доволни от услугите им, а само 20 на сто искат да ги сменят.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още