IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

HP сменя стратегията за предлагане на консумативи за принтер

Над 1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP в изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат

09:37 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: HP
Снимка: HP
Американската компания Hewlett-Packard (HP) обяви, че е променила стратегията си за предлагане на консумативи за принтер. Фирмата вече предоставя по-голямо продуктово портфолио на потребителите си, които могат да избират измежду три вида мастилници - HP Standard, HP Value и HP Specialty.

И трите продукта са съвместими с принтерите на компанията, разликата е, че при Standard (в синя опаковка) цената е най-изгодна, а продуктът е насочен към потребители, които печата по-рядко; при Value (зелена опаковка) крайните разходи за печат са до пет пъти по-ниски, а целта е по-ниска себестойност за повече отпечатани страници; докато Specialty (червена опаковка) е насочена към професионално изпълнение, като предлага специализиран и усъвършенстван фотопечат.

От производителя обясняват, че целта на т.нар. стратегия “Всеки има своя цвят” е да се постигне нарастване на продажбите в този сегмент – както в търговските обекти, така и по интернет.

Над 1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP в изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат, заради което над 12 хил. патента се издадени по цял свят, а над 4 хил. от тях са за консумативи.

Разработката на нов тип мастило за принтери отнема 12 000 инженерни и проучвателни часа, а над 22 000 литра мастило се използват за тестване, оптимизиране и проучване преди продуктът да излезе на пазара.

Според изследване на Innovationstechnik, една от водещите световни организации за атестация на качество, когато използвате нова, оригинална касета HP в принтер на компанията, на практика няма никакъв шанс тя да откаже, но ако използвате касета, която не е с марка HP, има над 20% шанс тя да не проработи изобщо или да се повреди преждевременно. Също така средно една от три касети, пълнени повторно в магазини, не проработват изобщо или се повреждат преждевременно. Направените тестове пък разкриват, че оригиналните печатни касети с мастило HP отпечатват 34% повече страници и разпечатки от съвместимите касети.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още