IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America уволнява 3000 души заради кризата

Съкращенията все пак не са само заради по-ниската печалба, а се предприемат и за увеличаване на ефективността

14:32 | 25.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America уволнява 3000 души заради кризата
Заради негативните последствия от кредитната криза в САЩ Bank of America ще прибегне към съкращения на 3 000 свои служители, между които e и ръководителят на отдела за инвестиции, съобщава немският вестник Die Presse.

Общо ще бъдат съкратени около 0,2 на сто от целия персонал на банката, който наброява 150 хил. души. Особено силно са застрашени служителите от инвестиционния отдел на Bank of America, което се дължи на сериозния спад в печалбата на дирекцията.

Сред уволнените ще бъде и ръководителят на отдела за Глобално корпоративно и инвестиционно банкиране Джен Тейлър след 38 години служба в институцията, съобщиха официално от Bank of America след края на вчерашната борсова сесия в САЩ.

Основната причина за съкращенията е спадналата с 93 на сто печалба на дирекцията за третото тримесечие. Тя е в размер на 100 млн. долара, поради което на годишна база общата печалба на банката се свива с около 30 на сто до 3,7 млрд. долара. От друга страна дирекцията, която досега е ръководил новият ръководител на отдела за инвестиционно банкиране, пък е успяла да увеличи печалбата си за тримесечието въпреки сложната ситуация на финансовите пазари.

От думите на ръководителя на Bank of America Кенет Люис става ясно, че съкращенията не се дължат само на слабите резултати на звеното за инвестиционно банкиране, а и на планираните още преди месеци програми за увеличаване на ефективността на банката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още