IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руските железници може да излязат на фондовата борса

Евентуалната продажба на акции на компанията може да се състои след приключване на третия етап от реформиране на държавния монополист, т.е. след 2010 г.

16:00 | 24.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Руските железници може да излязат на фондовата борса
Президентът на „Руски железници” Владимир Якунин не изключва листването на част от акциите на компанията на фондовия пазар след 2010 г., съобщава Интерфакс.

По думите на Якунин, въпросът за провеждането на IPO е разглеждан във връзка с бъдещото строителството на нови железопътни линии.

Президентът на руските железници е подчертал, че евентуалната продажба на акции на компанията може да се състои след приключване на третия етап от реформиране на държавния монополист, т.е. след 2010 г. Якунин е посочил, че продажбата на акции е възможна само при условие за запазване на държавния контрол над железопътната инфраструктура.

Споменах тази възможност като един от възможните варианти за поддържане от държавата на железопътния транспорт и подтикване на частните инвеститори към по-активни вложения”, е добавил Якунин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още