IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И френските учители ще стачкуват

Според синдикатите с предвидените 11 200 съкращения и предхождащите ги хиляди други такива в последните години е прекрачен нов етап от деградацията на образователната система

09:00 | 24.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
И френските учители ще стачкуват

Всички синдикални федерации в системата на образованието във Франция призовават към „масова“ мобилизация на 20 ноември – определената за стачка дата в обществения сектор, предава Ройтерс.

В съвместно съобщение до медиите петте големи федерации казват, че е „дошъл часът за силен отпор, за да се получи нов бюджет и да се даде нов тласък за развитие на образователната система“.

Според синдикатите с предвидените 11 200 съкращения и предхождащите ги хиляди други такива в последните години е прекрачен нов етап от деградацията на образователната система.

Датата 20 ноември бе определена за стачна за работещите в обществения сектор с мотива, че има нужда да се вземат мерки за повишаване на покупателната способност, както и от по-голяма сигурност за работните места в сектора.

Според властите идеята за съкращения не е свързана с влошаване на качеството на извършваните услуги, както твърдят синдикатите, а представлява опит за по-различна организация на обществените услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още