IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът продължава да поевтинява

Спадът се дължи на новините около събитията в Северен Ирак и очакванията за петролните запаси на САЩ

09:16 | 23.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът продължава да поевтинява
Цената на петрола отново отбеляза понижение, като основната причина за него бяха новините от Турция. Властите в Анкара дадоха знак, че ще започнат преговори с представители на Кюрдската работническа партия, което вероятно ще предотврати навлизането на турската армия в Северен Ирак.

Другият фактор, който действа по посока понижаването на цените на черното злато, са очакванията за петролните запаси на САЩ. Прогнозите са, че те ще покажат ръст за втора поредна седмица. Като цяло запасите на страната, които бяха обявени на 19 октомври, се задържат със 7,8 на сто над средната стойност за последните пет години.

Суровият петрол с доставка през декември отстъпи по време на сесията в САЩ с 93 цента (1,1 на сто) до 86,02 долара за барел. Ноемврийските фючърси, търговията с които приключи вчера, поевтиняха с 1,04 долара (1,2 на сто) до 87,56 долара за барел. В Сингапур декемврийските контракти се търгуваха по цена 85,85 долара за барел.

В Лондон Брентът също отстъпи от позициите си, като по време на борсовата сесия фючърсите с доставка през декември поевтиняха с 52 цента (0,6 на сто) до цена 83,79 долара за барел. По време на търговията на електронната платформа на борсата суровината отстъпи с още 47 цента до 82,80 долара. На борсата в Сингапур брентът се търгуваше по цена 83,07 долара за барел.

Върху цената на черното злато през седмицата основно влияние ще оказват три фактора. Това са събитията в Северен Ирак, курсът на американския долар и данните за петролните запаси на САЩ. Очакванията са петролът да отстъпи още от цената си и търговията да се успокои след резкия скок на цената през миналата седмица, когато беше достигнато рекордното ниво от 90,07 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още