IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският фондов пазар навлезе в консолидация

15:32 | 19.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският фондов пазар навлезе в консолидация
Wall Street се опита да се възстанови след отстъпването в по-долни позиции в началото на търговската сесия, след като Bank of America Corp. не отговори на очакванията на анализаторите относно реализираната печалба за третото тримесечие и засили притесненията на инвеститорите относно това как ще се отрази в бъдеще кредитната криза върху икономиката.

Ръстът на молбите за помощи за безработица също предизвика негативизъм на пазара. Министерството на труда на САЩ оповести, че броят на тези, които търсят нова работа, е нараснал с 28 хил. до 337 хил. през изминалата седмица.

Междувременно Филаделфийският Федерален резерв оповести, че производственият индекс, който следи бизнес климата в тази област, е намалял повече от очакваното. Отчетът показа забавяне на растежа в регионалната икономика и инфлационен натиск. В тези разочароващи икономически новини инвеститорите съзряха позитивни знаци и в следобедните часове на сесията пазарът възстанови загубите си от деня. Според анализаторите слабите икономически новини биха могли да мотивират ФЕД да намали лихвения процент на срещата си в края на октомври.

Разочароващите резултати на Bank of America Corp. накараха пазара да бъде по-предпазлив относно отчетите на технологичните гиганти Google Inc. и Advanced Micro Devices Corp. Bank of America оповести също, че е удвоила загубите си от раздадени заеми. Това коства на кампанията намаляване на печалбата до 82 цента на акция за третото тримесечие при 1,18 долара година по-рано. Това бе значително разминаване спрямо очакваните от анализаторите 1,06 долара на акция.

Фармацевтичните акции също бяха под натиск, след като Pfizer Inc. оповести, че печалбата за третото тримесечие е намаляла до 2,8 млрд. долара. Акциите нарасна незначително до 24,63 долара. Hershey Co., най-големият производител на захарни изделия в САЩ, също не удовлетвори очакванията на анализаторите и се смъкна с 3,4%, след като печалбата се срина с 66% заради слаби продажби и високи рекламни разходи.

Технически анализ

Dow Jones

Dow регистрира първата си положителна сесия през седмицата, като първоначално тества нивата около краткосрочната си подкрепа на ниво от 13 810 пункта, където за втори пореден ден срещна силна техническа съпротива и се завърна до нивата около 13 900. В посока нагоре непосредствена съпротива се явява нивото 14 015, следвана от 14 380 и 14 670.
 
 

Подкрепа

13 810

13 700

13 550

Съпротива

14 015

14 380

14 670


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още