IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите в САЩ продължиха надолу за трета поредна сесия

15:04 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите в САЩ продължиха надолу за трета поредна сесия

Акциите в САЩ се търгуваха предимно на негативна територия в сряда, след като ключови отчети от технологичният сектор не успяха да убедят инвеститорите в това, че моментните цени на пазара са справедливи. Все пак по-добрите от очакваното отчети в технологичния сектор помогнаха на пазара да отвори на позитивна територия в началото на търговската сесия, но опасения от високата цена на петролa обърнаха посоката на пазара към негативна.

Причината за продължаващото покачване на цената на петрола дойде от турското правителство, което разреши военна интервенция в западната част на Ирак с цел борба с кюрдските бунтовници. Притеснения дойдоха и от Министерството на труда, което оповести, че потребителските цени продължават да растат с 0,3% през септември на база на по-високите цени на храната и енергийните ресурси. Основната инфлация, която изключва волатилните храни и енергийни продукти, запази за четвърти пореден месец ръста си от 0,2%. Американското правителство също отчете, че разрешителните за строеж на нови жилища са намалели с 10,2%, това понижение се оказа по-голямо от очакваното, което за пореден път потвърди сериозните проблеми на пазара на домове.

На корпоративно ниво JPMorgan Chase & Co., една от най-големите банки в САЩ, в сряда оповести, че печалбата й за третото тримесечие е нараснала с 2%, побеждавайки очакванията на анализаторите въпреки сложните условия на ипотечния пазар. Coca-Cola Co., най-големият производител на безалкохолни напитки в света, оповести, че печалбата й за третото тримесечие е нараснала с 13% на база на значителен ръст на продажбите. Скачащите продажби на микропроцесори пък помогнаха на Intel Corp. да регистрира 43% повишение на печалбата си за третото тримесечие.

Технически анализ
Dow Jones

Dow продължи негативното си движение от предходните сесии, като проби за малко краткосрочната си подкрепа на ниво от 13 810 пункта, но след това срещна силна техническа съпротива и се завърна до нивата на затваряне от предходната сесия. В посока нагоре непосредствена съпротива се явява нивото 14 015, следвана от 14 380 и 14 670.

 
 


Подкрепа

13 810

13 700

13 550

Съпротива

14 015

14 380

14 670




Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още