IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Високата цена на петрола постави под напрежение пазарите в САЩ

16:04 | 17.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Високата цена на петрола постави под напрежение пазарите в САЩ
Акциите на Wall Street паднаха за втори пореден ден във вторник, след като цената на петрола продължи да регистрира нови върхове и след като речта на Бен Бернанке късно в понеделник повиши притесненията на инвеститорите, че кредитната криза все още не е свършила и най-вероятно ще продължи и през зимата.

Инвеститорите се опасяват също, че кредитната криза ще повлияе негативно върху корпоративните резултати за четвъртото тримесечие.

Негативни настроения на пазара добави и високата цена на петрола с нейното потенциално отрицателно влияние върху потребителското търсене и икономическия растеж. Индексът на Националната асоциация на строителите на домове също продължи да пада, като запазва негативния си тренд за осми пореден месец и е на най-ниското си ниво от 1985 година насам.

Само добрите корпоративни новини можеха да променят негативния тон на пазара, но и там новините не бяха добри. Акциите на Wells Fargo & Co. паднаха с повече от 3 %, след като банката оповести, че печалбата й за третото тримесечие е нараснала по-малко от очакванията на анализаторите. Акциите на KeyCorp също спаднаха с повече от 5%, след като позиционираната в Средния Запад банка оповести намаляване с 33% на печалбата за третото тримесечие. Компонентът на Dow Jones Johnson & Johnson също претърпя спад на акциите си с 0,9%, след като компанията оповести по-малка от очакваното печалба за третото тримесечие, но все пак продажбите на компанията регистрираха ръст.

Технически анализ

Dow Jones

Dow продължи негативното си движение от предходната сесия, като се доближи до краткосрочната си подкрепа на ниво от 13 810 пункта, което се явява 23,6% фибо корекциа на движението 12 517 – 14 195. В посока нагоре непосредствена съпротива се явява нивото 14 015, следвана от 14 380 и 14 670.
 
 

Подкрепа

13 810

13 700

13 550

Съпротива

14 015

14 380

14 670


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още