IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Munich Re купува американска застрахователна компания за 1,3 млрд. долара

Наскоро Munich Re обяви, че предвижда мащабна програма за преструктуриране на дейността си с цел засилване позициите на американския пазар

09:24 | 17.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Munich Re купува американска застрахователна компания за 1,3 млрд. долара
Германската застрахователна група Munich Re ще закупи американския застраховател Midland за 1,3 млрд. долара, или 65 долара на акция, съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщения на двете компании.

Отправеното предложение, което ще завърши със сделка след одобрение от регулаторните органи, представлява премия от 13,5% спрямо затварянето на акциите на Midland на 16 октомври на ниво от 57,27 долара за брой.

Наскоро Munich Re обяви, че предвижда мащабна програма за преструктуриране на дейността си с цел засилване позициите на американския пазар, който според компанията е „не само най-големият в света, но и най-рентабилният“. Подобни планове преди германската група беше обявила и Swiss Re.

Преди няколко дни Munich Re оповести, че очаква тази година да регистрира чиста печалба в размер на между 3,5 и 3,8 млрд. евро. За 2006 г. печалбата на компанията възлезе на 3,5 млрд. евро, което беше рекорд в историята на групата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още