IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Имигрантите остават лесно във Великобритания, но по-трудно намират работа

Над 65 на сто от британците смятат, че имигрантите, родени извън страни от ЕС, обогатяват културата на Острова

10:24 | 15.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Имигрантите остават лесно във Великобритания, но по-трудно намират работа
За имигрантите във Великобритания е по-лесно да останат легално в страната за по-дълъг период, отколкото в много други европейски държави, но често им е по-трудно да си намерят работа, пише Ройтерс, цитирайки ново проучване.

Великобритания се нарежда на пето място по отношение на леснина за спечелване на разрешение за дългосрочно пребиваване и гражданство в изследване на 25 страни членки на ЕС плюс Норвегия, Швейцария и Канада, проведено от Британския съвет и организация за политика спрямо имигрантите.

Според проучването над 65 на сто от британците смятат, че имигрантите във Великобритания, родени извън страни от ЕС, които наброяват 3,4 млн. души, обогатяват културата на Острова.

За имигрантите обаче е трудно да доведат в страната и семействата си и да си намерят работа, като в това отношение Великобритания се нарежда на 12-то място сред изследваните страни.

Великобритания се класира слабо и по отношение на контрола върху дискриминацията и расизма – на 11-то място от 15-те страни стари членки на ЕС.

По отношение на интеграцията на имигрантите Великобритания е девета в общата класация след Швеция, Португалия, Белгия, Холандия, Финландия, Канада, Италия и Норвегия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още