IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с пореден спад

Цената на черното злато отстъпва в очакване на данните за петролните запаси на САЩ, които вероятно ще нараснат за втора поредна седмица

08:58 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с пореден спад

Цената на петрола регистрира ново понижение в очакване на данните за запасите от суровината в САЩ. Очакванията са, че запасите ще отбележат ръст за втора поредна седмица. При такова стечение на обстоятелствата може да се очаква, че САЩ ще могат да отговорят на повишеното търсене на суровината през зимните месеци, без да се стига до увеличение на цените, предава Bloomberg.

Вчера пазарите в САЩ останаха затворени, а на електронната платформа на Нюйоркската борса поевтиня с 2,20 долара (2,7 на сто) до 79,02 долара за барел. Това е най-ниското ниво от 11 септември насам и същевременно е най-големият спад в рамките на една сесия от 16 август.

В Сингапур контрактите за сорта лек петрол с доставка през ноември се търгуват с 24 цента по-евтино и струват 78,78 долара за барел.

Лондонската борса вчера приключи сесията при цени 76,58 долара за барел от сорта брент, което е с 2,32 долара (2,9 на сто) по-евтино от петък. На борсата в Сингапур барел брент струва 76,40 долара за барел.

Прогнозите за движението на цената на суровината се определят от данните за запасите на САЩ, преминаването на рафинериите в зимен режим на работа, както и от все още неотминалия сезон на ураганите в Атлантическия океан. Това предопределя големите колебания в цената и интереса около търговията с петрола. Очакванията са, че през следващите дни черното злато ще отстъпи още от позициите си и ще нормализира стойността си след рекордните цени, регистрирани през миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още