IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мърдок ще продава най-голямата рекламна агенция в Русия

Новите регулации на рекламния пазар в Русия са основната причина за сделката

17:10 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Мърдок ще продава най-голямата рекламна агенция в Русия
Медийният магнат Рупърд Мърдок е близо до сключване на сделка за продажбата на най-голямата рекламна компания в Русия - News Outdoor, съобщава информационният сайт RussiaToday.

Като основна причина за решението на медийния магнат се сочат новите регулации в Русия, които целят премахването и предотвратяването на монополи в сферата на рекламния бизнес.

За последните няколко години притежаваната от Мърдок компания се е превърнала в най-големия играч на рекламния пазар в Русия, който се контролира от около десет основни агенции. Въпреки големия брой мощни играчи според регулаторите може да се говори ако не за монопол, то поне за олигопол.

Базираната в Москва News Outdoor Group оперира в повече от десет страни, разположени в 13 различни часови зони. Компанията притежава над 34 хил. рекламни сайта и представителства в повече от 86 руски града.

News Outdoor Group се занимава с външна реклама и консултиране. Основният екип е изграден от чужди специалисти, а за изпълнение на поръчките се използват местни фирми. През последните години компанията се е превърнала в част от интериора на големите градове. Иновативните билбордове привличат погледите на множество клиенти, което помага за оценяване на потенциала на руския пазар от големите световни компании.

Развитието на руския пазар прави външната реклама атрактивен бизнес, но сега той е поставен на изпитание от новите регулации. Според тях компаниите ще трябва да се явяват на търг за всяко свободно място, като пазарният дял на всяка от тях ще бъде ограничен до не повече от 30 на сто. По този начин според властите в Русия ще бъде дадена възможност за развитие и на по-малките играчи от сектора.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още