IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пътищата в Германия - средно качество

Проучване на инфраструктурата в Западна Европа отрежда на страната средно място по отношение на качество, гъстота и сигурност на пътната мрежа

12:15 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пътищата в Германия - средно качество
Изследване на пътната инфраструктура в Германия показва, че артериите в страната са на средно ниво. Това противоречи на широкоразпространеното разбиране, че Германия разполага с едни от най-добрите пътища в Европа. Проучването, което е направено от изследователи на университета в немския град Мюнстер, дава да се разбере, че качеството на улиците в страната е около средното за Западна Европа.

Изследването е проведено в седем държави - Германия, Холандия, Франция, Великобритания, Швеция, Италия и Швейцария, като са проучени гъстотата на шосейната и на ж.п. мрежата, съвременността на пътните артерии, бързината на придвижване, сигурност и замърсяване на околната среда.

По отношение на гъстота на пътните артерии немската инфраструктура е на добро ниво при железопътните връзки, които според изследването са разположени точно там, където страната е най-гъсто населена и нуждата от мобилност е най-голяма. По показателя „гъстота на скоростните отсечки“ обаче немската инфраструктура отстъпва значително. По отношение на критерия точност на ж.п. транспорта и комуникации с летищата лидерска позиция заема Швейцария.

В областта на автомобилния транспорт гъстотата на пътните артерии в Германия е на четвърто място, като лидер е Холандия, следвана от Франция и Великобритания. По-добро за германците е класирането при аутобанната мрежа, където заемат второ място, отново изоставайки след Холандия, но що се отнася за гъстотата на пътните възли, даващи възможност за пътуване по магистрали, немските пътища падат с едно място до трета позиция.

По критериите „чистота“ и „модерност“ на пътната инфраструктура Германия заема съответно пето и трето място, като лидери в тези категории са Швеция и Франция. Според сигурността на пътищата и загиналите при катастрофи Германия е на четвърто място. Класацията по сигурност се оглавява от Швейцария и Великобритания. Най-лошо по този показател се представят пътищата в Италия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още