IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с ново понижение

Влияние върху цените оказват прогнозите за ръст на запасите в САЩ и преминаването на рафинериите в страната към зимен режим

09:39 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с ново понижение
Цената на петрола отбеляза нов спад заради прогнозите, че американските запаси от суровината ще се увеличат в резултат на предприетите ремонтни дейности в някои рафинерии, предава Bloomberg.

Според прогнозите през новата седмица петролът вероятно ще поевтинее, след като рафинериите преминават към работа при зимни условия. Освен това през последните две седмици запасите на САЩ отбелязват ръст и към момента са с 8,5 на сто над средната стойност за последните пет години.

В петък в Ню Йорк петролът с доставка през ноември поевтиня с 22 цента (0,3 на сто) до 81,22 долара за барел. За цялата седмица бе регистриран спад в цената с 0,5 на сто.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк петролът отстъпва към момента с 54 цента (0,7 на сто) до 80,68 долара за барел. В Сингапур цената на барел от суровината е 80,73 долара.

В Лондон търговията с контракти за сорта Брент в петък приключи при цена 78,90 долара за барел. В Сингапур фючърсите отстъпват с 40 цента от тази цена и се търгуват по 78,50 долара за барел.

Днес не се очакват сериозни промени в цената на петрола, тъй като пазарите в САЩ, Канада и Япония остават затворени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още